Donald Chan

Musical Supervisor

Donald Chan is een  muzikant met uiteenlopende talenten en heeft gewerkt als dirigent, muziek directeur en componist met de meest gerespecteerde namen in de American Music. Hij behaalde zijn Master’s diploma aan de Juilliard School en voltooide zijn doctoraat aan de Universiteit van Colorado.  Als muzikaal leider, heeft hij aan veel musicals gewerkt, waaronder West Side Story, Cabaret, Kiss of the Spider Woman, The Pirates of Penzance en The Phantom of the Opera . Naast zijn werk op Broadway werkte hij met prestigieuze organisaties als het American Conservatory Theater, Cleveland Opera, Seattle Opera en Seattle Repertory Theatre. Twaalf jaar was hij als music director verbonden aan de historische St. Louis Municipal Opera, het grootste theater in de Verenigde Staten. Gedurende zijn carrière werkte hij met sterren als Gene Kelly, Ethel Merman, Chita Rivera, Carol Lawrence, Joel Grey, Len Cariou, Sid Caesar, Martha Graham en tal van anderen.

Bij de San Jose Symphony was Donald de piano solist  voor Leonard Bernstein Symfonie nr. 2: The Age of Anxiety. Als componist schreef hij voor een breed scala aan ensembles, incidentele muziek voor toneelstukken van Ibsen en Brechten droeg bij aan de muziek voor de bekroonde documentaire March of the Living .

Maestro Chan heeft, inclusief speciale producties in 2000 en 2003 voor La Scala in Milaan, Italië, meer dan 3000 voorstellingen van West Side Story gedirigeerd, meer dan elk andere dirigent ooit.

Donald Chan
Voorgevel HMH Voorgevel HMH
Volgende pagina
BESTEL KAARTEN
Onze website maakt gebruik van cookies.   Sluiten Close Cookies