Hannelore Uhrm

Make-Up ontwerp

Hannelore Uhrmacher kreeg haar opleiding tot visagiste in het Theater an der Wien en, na meerdere jaren de reclamewereld gewerkt te hebben, verlegde zij in 1975 haar talenten naar de filmindustrie. Ze heeft onder andere samengewerkt met beroemde regisseurs als Wim Wenders, Karin Brandauer, Axel Corti, Marvin Chomsky en Peter Patzak. Ze werkte voor diverse tv-producties en voor de film Klimt met John Malkovich. Daarnaast werkte ze ook voor Robert Dornhelm verfilming van La Bohème met in de hoofdrollen Anna Netrebko en Rolando Villazón.

Naast haar werkzaamheden voor film en televisie, heeft Hannelore Uhrmacher aan tal van theater producties gewerkt, waaronder ontwerpen voor het Volkstheater in Wenen en producties als My Fair Lady in het Deutsches Theater in München en Das Spiel vom Lieben Augustin bij de Etablissement Ronacher .

Ze was verantwoordelijk voor de make-up en pruiken bij We Will Rock You, maar ook voor de cult musical The Rocky Horror Show en de Duitse première van Hairspray in de Musical Dome in Keulen. Recent was Hannelore betrokken bij de Duitse productie van Bodyguard - Das Musical in het Musical Dome in Keulen.

Hannelore Uhrm
Voorgevel HMH Voorgevel HMH
Volgende pagina
BESTEL KAARTEN
Onze website maakt gebruik van cookies.   Sluiten Close Cookies